Types dakkapellen

Op deze webpagina kan u de verschillende types dakkapellen ontdekken. Alle dakkapellen die op deze en volgende pagina’s worden voorgesteld, zijn voorbeelden. Een afwerking met een ander materiaal of een andere kleur van afwerkingsmateriaal behoort steeds tot de mogelijkheden!

Prefab Dakkapel Pxp Houtskeletbouw 1a Tw

Dakkapel : Type 1A

Onder dit type vallen dakkapellen met een plat dak. Dit zijn voornamelijk modernere dakkapellen, meestal afgewerkt in hout of plaatmateriaal. Hier vindt u ook de meest budgetvriendelijke mogelijkheden. Afwerkingen in gevelbepleistering, gevelsteen, sidings, zink … behoren eveneens tot de mogelijkheden.

KLIK HIER VOOR STANDAARD MOGELIJKHEDEN

Prefab Dakkapel Pxp Houtskeletbouw 1b

Dakkapel : Type 1B

Door de kenmerkende dakoversteek bij dit type met een ander materiaal te bekleden dan de gevels van de dakkapel, worden mooie contrasten gecreëerd. In de oversteek kunnen eenvoudig enkele lichtpunten worden verwerkt die uw dakkapel letterlijk in de schijnwerpers plaatsen. Ook hier kan gekozen worden voor een resem aan mogelijke afwerkingen.

KLIK HIER VOOR STANDAARD MOGELIJKHEDEN

Prefab Dakkapel Pxp Houtskeletbouw 2a

Dakkapel : Type 2A

Dit type dakkapel heeft een hellend dakvlak zonder oversteek en wordt standaard voornamelijk met plaatmaterialen afgewerkt. De voorgevel en wangen (zijgevels) worden vaak in verschillende materialen afgewerkt. Zo is een voorgevel in gevelsteen en wangen in hout een veel voorkomende combinatie.

KLIK HIER VOOR STANDAARD MOGELIJKHEDEN

Prefab Dakkapel Pxp Houtskeletbouw 2b

Dakkapel : Type 2B

Onder onze dakkapellen met hellend dakvlak en oversteek zijn zowel moderne als meer rustieke afwerkingen als standaard te verkrijgen. Gevelbekleding in plaatmateriaal of verticaal geplaatst hout zijn voorbeelden van een meer moderne afwerking. Een afwerking met gevelsteen in combinatie met een oversteek die afgewerkt wordt met hout geeft dan weer een typisch rustiek uitzicht.

KLIK HIER VOOR STANDAARD MOGELIJKHEDEN

Prefab Dakkapel Pxp Houtskeletbouw 3a

Type 3A

Dit type biedt door zijn zadeldakconstructie een prachtig interieur waarbij u tot in de nok kan kijken. Omdat dit type geen dakoversteek heeft, kan door de keuze van afwerking bepaald worden of deze dakkapel een moderne of toch eerder een rustieke uitstraling heeft. Een afwerking met grijs of donker gekleurd plaatmateriaal met donkere dakpannen geeft een zeer strak en modern uitzicht, terwijl een afwerking in hout of gevelsteen in combinatie met roodkleurige dakpannen een klassiekere uitstraling heeft.

KLIK HIER VOOR STANDAARD MOGELIJKHEDEN

Prefab Dakkapel Pxp Houtskeletbouw 3b

Type 3B

Veruit onze meest rustieke dakkapel. Hiervoor wordt als afwerking vaak voor een gevelsteen gekozen. Grote voordeel bij ons is dat ook de wangen (zijgevels) in dezelfde gevelsteen kunnen afgewerkt worden. Bent u liefhebber van de meer rustieke bouwstijlen? Dan vindt u zeker een dakkapel naar uw smaak onder dit type.

KLIK HIER VOOR STANDAARD MOGELIJKHEDEN

Maatwerk

Indien u een unieke dakkapel wilt, bent u bij PxP aan het juiste adres. In onze eigen tekenkamer kan de dakkapel van uw dromen moeiteloos ontworpen worden. Geen vraag of vorm is te gek voor ons! Samen ontwerpen we het pronkstuk waar u naar zoekt.

Variant

U kan steeds kiezen om één van de standaardtypes te laten ontwerpen volgens zelf gekozen afmetingen. Standaard bieden we elk type dakkapel aan in binnenbreedtes van 1,5 meter, 2,25 meter en 3 meter. Afwijkingen hierop zijn zeker mogelijk en worden samen met onze vertegenwoordiger uitgewerkt.